Hyperlink on URL field is not working for some users - Answers - Salesforce Trailblazer Community
Ask Search:
Abby StockerAbby Stocker 

Hyperlink on URL field is not working for some users

Hello! I have a formula field on a custom object. It is pulling the value from a related object's URL field. For me, the values are displaying as hyperlinks but for others they are not? Thanks! 
 
Best Answer chosen by Abby Stocker
Madan Lal BakoliyaMadan Lal Bakoliya
Can you try this: 
HYPERLINK(Order_Line_Item__r.Delivery_Portal__c,Order_Line_Item__r.Delivery_Portal__c);
Make sure your formula data type is URL.

Thanks
 

All Answers

Madan Lal BakoliyaMadan Lal Bakoliya
Hi Abby,

There can be some permission issue on the Field level, can you make sure the other user who is not able to see this URL is having read access on both fields ( Formula and another field from the related object ) ?

Hope this will help,
Thanks
Abby StockerAbby Stocker
Hello! Yes, she has at least read on both. The values are there for her but they are being displayed as plain text instead of a link. 
Madan Lal BakoliyaMadan Lal Bakoliya
If she has read access then she should be able to access that link, Can you please share a screenshot of the formula and the field value on the layout for both users how it looks like. 
Abby StockerAbby Stocker
My View:
User-added image
User View:
User-added image
Formula Field:
User-added image
Original Field:
User-added image
Abby StockerAbby Stocker
One thing I just tested is that the user can go to the original URL field and see it as a link. But the formula field is coming in for them as plain text but for me it is still a link. 
Madan Lal BakoliyaMadan Lal Bakoliya
Can you try this: 
HYPERLINK(Order_Line_Item__r.Delivery_Portal__c,Order_Line_Item__r.Delivery_Portal__c);
Make sure your formula data type is URL.

Thanks
 
This was selected as the best answer
Ahilesh RagavanAhilesh Ragavan
Hi Abby,
I think there is an issue with the hyperlink formula fields in the spring 20 release, have seen few other questions in the community related to this.
Check this known issue, it seems to be somehting is  broken with the formula hyperlink fields. It will be a good idea to follow this issue , so you know when its fixed and test it.
https://success.salesforce.com/issues_view?id=a1p3A0000003dNKQAY
Abby StockerAbby Stocker
Madan, Thank you that worked! I am curious as to why before it was still a link for me without the hyperlink but I am not going to screw with something thats working now LOL. Thanks again!
Madan Lal BakoliyaMadan Lal Bakoliya
Glad to help @Abby

Thanks,
Happy Learning😊