Ask Search:
MARK CURTISMARK CURTIS 

how to fix "unable to acquire LMS API"

I cannot get the training to launch from SF.com…I get the below message…

 

0:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - Trying to create MSXML2.XMLHTTP in VBScript
1:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - intReCheckLoadedInterval=250
2:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - intReCheckAttemptsBeforeTimeout=240
3:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - IFrameLoaded
4:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - In GetAICCURL
5:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - GetQueryStringValue Element 'AICC_URL' Not Found, Returning: empty string
6:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - Querystring value =
7:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - GetAICCURL returning:
8:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - In DetectPreferredCommMethod, checking XMLHTTP
9:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - Checking IFrame
10:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - blnCanUseXMLHTTP=true
11:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - AICCComm - blnCanUseIFrame=true
12:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - ----------------------------------------
13:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - ----------------------------------------
14:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In Start - Version: 3.3 Last Modified=05/10/2011 12:41:59
15:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - Browser Info (Microsoft Internet Explorer 4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; InfoPath.2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; MS-RTC LM 8; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C; .NET4.0E))
16:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - URL:
https://salesforce.plateau.com/content/sforce/Premier/SFA/usingSFO/index_lms.html
17:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - ----------------------------------------
18:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - ----------------------------------------
19:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In ClearErrorInfo
20:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - GetQueryStringValue Element 'StandAlone' Not Found, Returning: empty string
21:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - GetQueryStringValue Element 'ShowDebug' Not Found, Returning: empty string
22:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - strStandAlone= strShowInteractiveDebug=
23:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - Standard From Configuration File - SCORM
24:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - Using Standard From Configuration File - SCORM
25:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In LMSStandardAPI strStandard=SCORM
26:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - Calling Standard Initialize
27:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In SCORM_Initialize
28:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In SCORM_ClearErrorInfo
29:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - Grabbing API
30:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In SCORM_GrabAPI
31:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - Searching with improved ADL algorithm
32:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In SCORM_GetAPI
33:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - SCORM_GetAPI, searching opener
34:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In SCORM_ScanParentsForApi, win=https://salesforce.plateau.com/plateau/user/onlineaccess/accessOnlineApplets.do?componentTypeID=ONLINE&componentID=PT%2dSFA%2d1008%2dSP11&revisionDateMilliseconds=1304525460000&studCpntID=-1&fromLearningHistory=null
35:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - SCORM_GrabAPI, returning
36:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - Unable to acquire SCORM API:
37:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - SCORM_objAPI=undefined
38:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In InitializeExecuted, blnSuccess=false, strErrorMessage=Error - unable to acquire LMS API, content may not play properly and results may not be recorded. Please contact technical support.
39:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - ERROR - LMS Initialize Failed
40:Tue Jul 5 14:25:39 MDT 2011 - In DisplayError, strMessage=Error - unable to acquire LMS API, content may not play properly and results may not be recorded. Please contact technical support.

Luiz SantosLuiz Santos
I'm having the same problem. Does anyone know how to fix this?

[]s,
Luiz Santos
lsantos@k2partnering.com
Hilde van der DussenHilde van der Dussen
I was having the same issue today and then I tried to use a different browser (Chrome) and it triggered me that I needed a Java plug-in. So I downloaded this and now it works in both Chrome and Internet Explorer. So check your IE settings to see if you are blocking plug-in dowloads or pop-ups so that you can be triggered to download the plug-in - or else download Chrome (just search via Google) and login with that and it will let you download the plug-in.